måndag 13 april 2009

Kanten


Att dölja kanten är lika svårt som det är kul att jobba med. Här har jag kapat gummiduken 20 centimeter från vattenkanten, vikt den dubbel och stoppat ned kanten på baksidan.
Det ger en hyggligt stabil "sarg" att jobba med. Sten på vattensidan och på landsidan skapar stabilitet men döljer inte direkt. Därefter får man jobba med småsten och inte minst växter.
Den här kanten ligger närmast altanen och blir mycket synlig. Här kommer det växa upp Funkia som täcker mycket bra. På andra sidan dammen har vi Daggkåpor som gör samma jobb där. Båda är bra växter att dölja kant med. Penningblad är också tacksamma även om det tar några säsonger innan de täcker helt. Stora stenar som läggs en bit ut i vattnet och in över sargen är ett annat sätt att göra. På vattensidan har vi mellan 20 och 30 centimeter brett med tio centimeter djupt vatten. Genom att lägga sten där blir det en strand av det. Där gillar grodorna att sitta har vi märkt. Att lägga en större sten en bit ut bryter av och gör strandlinjen mer intressant.
Vi ska också testa att plantera någon sumpväxt här, satt i vattenväxtjord, lagd i strumpbyxa. Ett tips jag läst om på nätet någonstans. Vi får se om det funkar.

Inga kommentarer: