onsdag 27 maj 2009

Dammen just nu

Så här ser dammen ut i kväll. Näckrosen med de djupröda bladen dominerar ytan och också en del hästsvans sticker upp.

Vattnet har blivit lite grumligt så skumskivorna i tryckfiltret måste nog kramas ur. Jag gjorde ett test av nitrithalten och Ph-värdet i dag och båda var OK. Ingen nitrithalt alls och Ph låg något över normalt men helt acceptabelt.

Så vi rullar på. Vi har sett en vattensalamander men sutarna blir allt svårare att se, kanske beroende på att det blivit lite grumligare. Annars verkar dammens invånare må bra. Två sutare har fastnat i skimmern och de tillhör undantagen, de dog nämligen.

Den uppmärksamme ser också att vi nu har ännu mer vatten i dammen. I ovankant syns nämligen poolen som är uppsatt. Nu ska bara vädret bli bra också så att vi kan bada. Det har tagit ett dygn att fylla på 14 kubikmeter vatten men nu är det i princip klart. Jag stänger av innan jag går och lägger mig i kväll.

1 kommentar:

Åsa och Henric sa...

Hej på er familjen Ferm! Dammen ser ju fantastisk ut. Lite annat än det gyttjehål de stackars firrarna fick bo i innan, så de trivs nog som fisken i vattnet... Och vi är nöjda att dammen är tom. Slutet gott, allting gott med andra ord! Vi hörs, Henric