torsdag 24 april 2008

Hägerattack mot trädgårdsdamm

Strax efter klockan 20 i kväll attackerade en häger fiskarna i dammen. Innan hägern skrämdes bort han den, enligt ännu obekräftade uppgifter, äta upp sex guldfiskar och fem guldidar.

En omfattande räddningsoperation inleddes för att finna överlevande och hittills har tre guldidar hittats. Samliga ligger och trycker under naturliga skydd i dammen. Sökandet har nu fått avbrytas på grund av mörkret.

Vad som oroar räddningsledningen ytterligare är att man ännu inte hört av den groda som de senaste kvällarna legat och kväkt i vassen. Risken finns att även han fallit offer för den bevingade marodören.

För att skydda de kvarvarande fiskarna har skrämmor i form av aluminiumfolie-remsor satts upp på pinnar kring dammen. De kan också ha en skrämmande verkan på fiskarna men det var det alternativ som ansågs vara bäst för tillfället.

I dammen och dess omgivning är stämningen just nu mycket tryckt. Att fiskarna överlevt vintern bara för att nu falla offer för en häger upplevs som djupt obehagligt av många. Den tidigare så livliga dammen ser nu död och tråkig ut.

Under morgondagen är förhoppningen att man ska hitta ytterligare överlevande men realistiskt sett är chansen inte särskilt stor.

Vi följer händelseutvecklingen noga de närmsta dagarna.

Inga kommentarer: